Beindult a GeoTV

Dr Szimon Ildikó 2024.05.15

A Baseload Capital és a ThinkGeoEnergy bejelentette a GeoTV elindítását, egy új YouTube-hírműsort, amelynek nem titkolt célja, hogy a geotermia elsődleges és elsőrangú forrásává váljon.

Az International Geothermal Association (IGA) 2006 és 2020 közötti elnöke, az izlandi Alexander Richter által működtetett internetes portál, a ThinkGeoEnergy több mint 15 éve tudósít geotermikus hírekről. Mostanra felismerték, hogy szükség van tartalmaik diverzifikálására, és az üzenetük hatékonyabb közvetítése érdekében életre hívták a GeoTV-t.

Kitalálói szerint a GeoTV forradalmi előrelépést jelent a geotermikus hírek terjesztésében, dinamikus vizuális tartalmat kínálva a nézőknek, hogy tájékozódhassanak a geotermikus energia legújabb fejlesztéseiről, egyúttal ötleteket merítve azokból.

A GeoTV közel 20 perces első epizódja „időszerű frissítéseket, éleslátó interjúkat és lenyűgöző történeteket” ígér a nézőknek, amelyek célja a geotermikus energiában rejlő lehetőségek bemutatása világszerte. Ebben a részben belevethetjük magunkat Kenya sikeres geotermikus fejlesztéseibe. Ezen kívül felfedik a politika kulcsfontosságú szerepét a geotermikus energia jövőjének alakításában, megismerhetünk úttörő finanszírozási kezdeményezéseket, és feltárják az iparágat előrevivő legújabb innovációkat. A bemutatkozó epizódot az Ormat Technologies Inc. támogatta, amely a geotermikus iparág egyik globális vezető vállalata.

A GeoTV kéri a közönségét, hogy csatlakozzanak hozzá a geotermikus energiára épülő fenntarthatóbb jövő felé vezető úton. „Hangolódjunk a GeoTV-re, és legyünk része a mozgalomnak, amely pozitív változást idéz elő a geotermia világában!

A GeoTV első híradása megtekinthető itt.

Scroll to Top