Globális Geotermális Csúcstalálkozó 2024

Dr Szimon Ildikó 2024.02.20

A 2024. évi Globális Geotermális Csúcstalálkozót (Global Geothermal Impact Summit – GGIS) Hágában tartják április 22-25. között. Az eseményre a regisztráció már megnyílt!

Az idei GGIS egy bolygónk jövője szempontjából kritikus témát jár körbe, a geotermikus energia beruházások finanszírozását. A geotermikus energiáról szóló találkozók általában a technológiai fejlődés, az ökológiai előnyök és a megújuló erőforrások potenciálja körül forognak. Van azonban egy dimenzió, amely ugyanilyen létfontosságú, de kockázatossága miatt gyakran figyelmen kívül hagyják, mégpedig a pénzügyi szempont. A GGIS 2024 fő célja, hogy a finanszírozásról szóló eszmecserének az epicentruma legyen. Ez fordulópontot, paradigmaváltást jelenthet a geotermikus energia megközelítésében. Az üléseken innovatív finanszírozási modelleket és befektetési stratégiákat mutatnak be; költséghatékony, gazdaságilag életképes, megtérülő beruházásokat ismertetnek; különböző összetett kockázatkezelési módokat tekintenek át szakértők segítségével.

Egy olyan korszakban, amikor a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás a befektetések jelentős mozgatórugójává válik, a geotermikus projektek jövedelmező lehetőségeket kínálhatnak a befektetők számára. A találkozón a beruházók megismerhetik a geotermikus energiába történő befektetés társadalmi, környezeti és gazdasági hatásait is, és megtudhatják, hogy ezek a projektek hogyan illeszkedhetnek befektetési céljaikhoz.

A geotermikus energiát a sokoldalúsága különbözteti meg a többi megújuló energiaforrástól. A GGIS 2024 egyik szegmense a geotermikus energia különféle alkalmazásait emeli ki, a villamosenergia-termeléstől a közvetlen felhasználású alkalmazásokig, mint például a fűtés és a hűtés; ismerteti a legújabb technológiákat, innovatív alkalmazásokat és a geotermikus ipar jövőjét alakító trendeket.

A rendezvény céljai:

  • támogatni egy globális kockázatcsökkentő alap létrehozását,
  • elősegíteni a harmonizációt az ágazatban,
  • hangsúlyozni a projektfinanszírozás fontosságát,
  • erősebb keresletet teremteni a geotermikus energia iránt, és
  • kiemelni a szerepét a fenntartható és méltányos energiamegoldások körében.

Bővebb információ és regisztráció: https://www.lovegeothermal.org/ggis2024/

Scroll to Top