Elindult az ingyenes webalapú Visible Geology alkalmazás

Dr Szimon Ildikó 2024.06.25

A Seequent elindította a Visible Geology nevű ingyenes webalapú alkalmazását, amely video játékélményt kínál a geológia és a földtudományi oktatás számára. A Visible Geology a hagyományos 2D és papír alapú oktatási módszereken túl a magával ragadó 3D felhő alapú modellezés világába repít, és bárki, aki rendelkezik internettel, ingyenesen, előfizetés nélkül hozzáférhet.

A Seequent azért alkotta meg és tette mindenki számára ingyenessé az alkalmazást, mert világszerte jelentősen csökken az egyetemeken a földtudományi szakokra beiratkozók száma, és ennek következtében a képzések száma is apad. Például Ausztráliában az elmúlt nyolc évben 40%-kal csökkent a diplomát szerző geotudományokat hallgatók száma, az Egyesült Királyságban pedig 43%-kal 2014 óta. A Seequent tisztában van vele, hogy a földkutatók élen járnak a Föld erőforrásainak megértésében, továbbá a világ legsürgetőbb és legösszetettebb kihívásainak megoldásában az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességtől az energiaátállásig. A csökkenő beiratkozások és az idősebb szakemberek nyugdíjba vonulásával munkaerőhiány következik be, amely előbb-utóbb negatív hatással lesz az életvitelünkre.

A videojátékok nagy hatással vannak az oktatásra azáltal, hogy magával ragadó vizuális élményeket vegyítenek interaktív tanulással. Sokkal többet jelentenek puszta szórakozásnál. A Visible Geology olyan játékélményt kínál, amely megváltoztatja azt a módot, ahogyan a földtudományi hallgatóknak a geológia kulcsfogalmait tanítják. Az alkalmazás innovatív és interaktív digitális látványt teremt, olyan dinamikus eszköz, amely lehetővé teszi a tanulók számára, hogy olyan módon fedezzenek fel és kísérletezzenek, amelyet a hagyományos módszerek nem tesznek lehetővé. A Visible Geology tesztelésében résztvevők véleménye szerint az alkalmazás intuitív, könnyen használható, és olyan módon fejleszti a megértést, ahogy a bonyolult 2D-s geológiai térképek nem képesek.

Ha többet szeretne megtudni a Visible Geologyról, innen elérhető: https://app.visiblegeology.com/

Scroll to Top