Nemzetközi geotermikus webináriumok

Dr Szimon Ildikó 2024.02.13

Nemzetközi cégek és szervezetek egyre több, bárki számára részvételi lehetőséget biztosító geotermikus energia témájú webináriumot tartanak illetve teszik elérhetővé anyagaikat.

Az International Geothermal Association (IGA) bárki számára hozzáférhetővé tette a youtube csatornáján a „Facts for Future” című 3 részes internetes szemináriumát. A sorozat részei a következők:

  1. Navigálás a geotermikus adatok között a COP28 felé vezető úton (Marit Brommer IGA ügyvezető)
  2. Geotermikus fűtési és hűtési adatok (Adele Manzella IGA Igazgatótanács tag)
  3. Geotermikus energiatermelés (Luis Gutierrez-Negrin szakértő)

Az egyes webináriumok 40-60 perc hosszúságúak, és számtalan ábra, grafikon teszi szemléletessé, könnyen érthetővé és befogadhatóbbá az egyébként fajsúlyos tartalmakat. Elérhetőségük: https://www.youtube.com/@iga-geothermal/videos

Az elmúlt időszakban a rendszeres „Fókuszban a geotermia” sorozat részeként, amely a ThinkGeoEnergy és az Enerchange partnerségében jött létre, „Oilfield Completion Technology and Reservoir Analysis for Geothermal in the Netherlands” címmel tartottak internetes szemináriumot, amely keretében az olajiparban kifejlesztett és sikerrel használt kútkialakítási és tározóelemzési technológiákat vitatták meg.

A REDI4HEAT projekt keretében pedig a helyi és regionális önkormányzatokat érintő új fűtési és hűtési EU jogszabályokat mutatták be egy online workshop keretében, amely a Hub „Fosszilis mentes kerületek és épületek”, az Energy Cities által vezetett közösségi tér webinárium-sorozatának a része.

Amennyiben valaki utólag érdeklődne e két már lezajlott esemény részleteiről, érdemes lehet felvenni a kapcsolatot a szervezőkkel. Az elérhetőségek: redaktion@enerchange.de  illetve https://energy-cities.eu/contact-us/

A közeljövőben, március 12-én a Geological Service for Europe (GSEU) tart egy rövid, egy órásra tervezett online szemináriumot, amelyre még nem késő jelentkezni. A címe: Európa felszín alatti vízkészletei minőségének és mennyiségének fenntartása. Megtekintéséhez csak regisztráció szükséges, és a jelentkezők pár nappal az esemény  előtt hozzáférést kapnak az előadásokhoz. (Bővebben: https://www.geologicalservice.eu/events)

Scroll to Top