Az ENSZ Iparfejlesztési Szervezetének (UNIDO) tájékoztatója

MGtE Info 2024.06.19

A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA, Hungarian Export Promotion Agency) kérésének helyt adva adjuk közre az ENSZ Iparfejlesztési Szervezetének (UNIDO: United Nations Industrial Development Organisation) tájékoztatója új beszállítók (vállalkozók) jelentkezésére.

Az UNIDO az Egyesült Nemzetek Szervezetének szakosított ügynöksége. Megbízatása az ipari fejlődés előmozdítása, dinamizálása és felgyorsítása.

Az UNIDO víziója egy szegénység és éhezés nélküli világ, ahol az ipari termelés alacsony kibocsátású, ami javítja az életszínvonalat, és megőrzi az élhető környezetet a jelen és a jövő generációi számára.

Az UNIDO négy feladatkörön keresztül nyújt támogatást 172 tagállamának: technikai együttműködés; cselekvésorientált kutatás és szakpolitikai tanácsadás; normatív, szabványokkal kapcsolatos tevékenységek; valamint a tudás- és technológiaátadásra irányuló partnerségek előmozdítása.

Munkájuk három területre összpontosul: az éhezés megszüntetése a mezőgazdasági termelők segítése által; az éghajlatváltozás megállítása az energiahatékonyságra és a megújuló energiaforrásokra támaszkodva; valamint a fenntartható ellátási láncok támogatása, hogy a fejlődő országok termelői tisztességes körülmények közt dolgozhassanak, és a szűkös erőforrások megmaradjanak.

Az UNIDO elsődleges célja az ipari fejlődés támogatása és gyorsítása a fejlődő és az átalakuló gazdasággal rendelkező országokban. Fő területei az iparosítási politika és statisztika, beruházás és technológiai támogatás, ipari versenyképesség és kereskedelem, magángazdaságok fejlődése, mezőgazdasági üzemek, megújuló energiaforrás és klímaváltozás, a Montreáli megállapodás és a környezetmenedzselés.

Az évente több mint 200 millió USD értékű beszerzést bonyolító UNIDO széles földrajzi spektrumot felölelő iparfejlesztési projektek mellett számos beszerzési lehetőséggel rendelkezik.A technológia, az innováció, az agráripar, az energiaipar és a környezetvédelem területén aktív szervezet tárgyi eszközökre (pl. napelemek, elektromos kábelek, építőipari járművek, kemikáliák) és szolgáltatásokra (pl. tervezés, mérnöki szolgáltatások) laboratóriumi vizsgálatok, mesterséges intelligencia) is igényt tart.

A szervezet jelenleg lehetséges beszállítóit keresi. A piaci szereplők tájékoztatására az UNIDO-n belüli lehetőségekről két bemutató anyag is készült, amelyek innen tölthetők le: [1]; [2]

Scroll to Top