ENERGOexpo 2024

Dr Szimon Ildikó 2024.04.15

Április 18-19. között Debrecenben tartják a 16. ENERGOexpo 2024 Nemzetközi Szakkiállítás és Konferencia című energetikai fórumot, amelyen a Magyar Geotermális Egyesület is jelen lesz.

Az ENERGOexpo 2024 az egyik legrangosabb szakmai esemény az energetikát érintő rendezvények között. ­ Hogyan változik az erőművek szerepe, jelentősége a jövőben? Hogyan tudnak megfelelni az egyre szigorodó energiahatékonysági intézkedéseknek? Milyen rendelkezésre állással számolhatunk az energiahordozók tekintetében Magyarországon? Hogyan változnak a felhasználási trendek az egyes energiahordozók esetében? Milyen változásokat hozhat a megújuló energiák térnyerése? ­ Mire képes egy intelligens városi forgalomirányító rendszer? Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a tömegközlekedés zöldítésében? ­ Milyen szempontoknak kell megfelelnie egy épületnek ahhoz, hogy fenntartható legyen? ­A zöldítési célok eléréséhez hogyan tudnak hozzájárulni a megújuló energiás beruházások és hogyan növelhető a részarányuk? ­ Merre mutat az energiatárolás jövője? Hogyan érhető el a karbonsemlegesség? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ az ENERGOexpo 2024 konferencia, amely a tavasz egyik meghatározó hazai energetikai eseménye.

A rendezvény második napján, április 19-én a Nagyteremben, a Megújuló energiaforrások szekcióban várhatóan 10:40-kor kezdődik az a nap- és geotermikus energia tárgyú előadássorozat, amelynek moderátora és egyben egyik előadója Szita Gábor, az MGtE elnöke lesz. Szita Gábor előadásának a címe: A geotermikus energiatermelés növelésének lehetőségei és korlátai.

A rendezvényről bővebb információ: https://www.energoexpo.hu

Scroll to Top